Så er ambassadøren til den nye ambassade i Nigeria fundet

I forbindelse med at Udenrigsministeriet rokerer rundt i ambassadestrukturen, valgte man tidligere på året at prioritere at åbne en ambassade – og tilmed et handelskontor – i Nigeria.

Tilbage i juni 2000 valgte Udenrigsministeriet at lukke den danske ambassade i Nigeria, som på daværende tidspunkt lå i Lagos. Det gjorde man, fordi det var begrænset, hvad man havde af handel med landet, og der var ikke megen bistand, som blev sendt i Nigerias retning. Nigeria overgik til demokrati efter 15 års militærstyre i 1999. Indtil 2014 har Nigeria hørt under den danske ambassade i Ghana.

Nu har Udenrigsministeriet så valgt at åbne en ambassade igen og denne gang i landets hovedstad, Abuja, som ligger midt i landet. Byen er en moderne storby, som blev bygget op igennem 1980’erne i et forsøg på at samle landet, som altid har haft en nord/syd udfordring. Tidligere var Nigerias hovedstad megabyen Lagos, som ligger i den sydlige del af landet. Abuja er en velfungerende afrikansk by med god infrastruktur, brede boulevarder og parker, moderne restauranter og hoteller.

Den nyudpegede danske ambassadør bliver Torben Gettermann, som skal åbne ambassaden og starte dansk diplomati op i Afrikas folkerigeste land med 170 millioner mennesker. Torben Gettermann har en lang karriere i Udenrigsministeriet og har tidligere været udstationeret i Bagdad, Jeddah, New York, Hong Kong m.m.

I Afrika har Danmark ambassader i Egypten, Burkina Faso, Etiopien, Ghana, Kenya, Mali, Marokko, Mozambique, Sydafrika, Tanzania, Uganda, Zambia og nu altså også Nigeria.

Læs her om daværende udenrigsminister Holger K. Nielsens beslutning om rokaden af ambassaderne.

2 Comments

 1. Til Dansk Ambassadør i Abuja, Nigeria – Torben Gettermann

  Min kæreste/ kommende hustru Sandra Williams har være udsat for en voldsom trafikulykke i Nigeria. Hun blev påkørt af en motorcykel
  Honda, der påkørte hende med voldsom fart. Hun er indlagt på en klinik
  Saint Pauls Clinic. Jeg har fået tilsendt hendes diagnose fra lægen på stedet.
  Problemet er at skaffe penge til hendes medicin og andre udgifter under hendes ophold. Er der mulighed for at opnå økomomisk hjælp/støtte for
  at få hendes frigivet fra hospitalet, når hun er behandlet færdig på clinicen Jeg kan på senere tidspunkt oplyse adresse på kliniken
  Kærlig hilsen
  Ingeniør Ingvard Sølvsten, Frederiks – DK – 7470 Karup J

Skriv et svar