3 afrikanske lande blandt de 10 bedst forbedret lande på Ease of Doing Business listen

Verdensbankens Ease of Doing Business rangliste er netop kommet ud.

Nigeria, Zambia og Malawi er i blandt de 10 økonomier, som har forbedret sig mest på Ease of Doing Business ranglist.

I rapporten, som udkom sammen med ranglisten, skrives det at Nigeria er steget 24 pladser på ranglisten og er nu nummer 145. Nigeria har i løbet af det sidste år introduceret initiativer, som har forbedret forretningsklimaet. Man har gjort det hurtigere at starte en virksomhed ved at introducere online godkendelse af registerings-dokumenter. Man har forbedret adgang til bankerne og kredit samt påbegyndt online betaling af skatter på national niveau. Og sidst, men ikke mindst, har man tilmed introduceret det længeventet visa on arrival, som gør det væsenligt lettere for udenlandske investorer og forretningsfolk at rejse til Nigeria. Alt dette i mens landet egentlig har ligget i recession. Det må siges at være imponerende, at man har formået at rykke sig så meget på trods.

Zambia klatrede 13 pladser op af ranklisten er er nu nummer 85. Her er det skattebetaling, grænseoverskridende handel og bankvæsnet som har medvirket til forbedringerne.

Det bedst placerede afrikanske land er Mauritius (overordnet nummer 25 i verden) og det dårligst placerede afrikanske land er Somalia stærkt efterfulgt af Eritrea og Sydsudan. Dette års nye ranking er et klart bevis på at Afrika forbedrer sine regler og love for at gøre det lettere at lave forretning.

Skriv et svar